Benim tablolarım Tarkan şarkıları gibi! - Ressam Nursel Sökmen Bayram



Röportaj: Murat Keçeci

Röportajın fotoğrafları!..


Aslında yaz olmasına rağmen bugün serin bir gün, ben ve ekibim düştük yollara. Git git bitmeyen bir yol hayat yolu, felsefeye gerek yok İstanbul yolları böyle! İstanbul’un çileli yoğun trafiğinden sonra Kemerburgaz’daki şirin bir Atölye olan “Nursel Sökmen yaşam atölyesine” ulaştık!

Nursel hanım’ı yol tarifinde biraz uğraştırsakta atölyeye ulaşmayı becerdik!
Kapı açıldığında güler yüzlü Nursel hanımın şirin atölyesinde bulduk kendimizi. Havanın soğukluğu içimizde buruk bir ruh hali oluşturduğundan ruhumuz azcık karanlıktı sanki...
Lakin ruh karanlığımız devam ediyordu, Çünkü sıra dışı resimlerle karşılaşıyorduk! 1960’lardan bugüne ne kadar acılı gün varsa gözümüzün önüne bir bir geliyordu!
Madımak, Çernobil, 99 Depremi, Maraş olayları! Karşımızdaydı! Neyse ki sıcacık çay ve Tokat sarması içimizi ısıttı! Bat olsa da yesek dedim, erinmemiş bat bile yapmıştı bize! Tokat’ın meşhur yiyeceği “Bat” yemeyi de ihmal etmedik…

Lafı fazla uzatmadan Nursel Sökmen Bayram hanımefendiyi tanıyalım!

Kimdi Nursel Sökmen Bayram?
Bize göre hayallerini gerçekçi hedeflere dönüştürmeyi amaçlayan biriydi Nursel Hanım.
1967 yılı Mart ayının başında Tokat ilinin Turhal ilçesinde doğmuş, 1993 - 1994 yılları arasında Sivas Güzel Sanatlar Kültür Merkezi Resim bölümünde 1 yıl eğitim almış, 1995 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversite hocası Okan KILIÇ ile resim çalışmalarında bulunmuştu…

Sivas Valilik sanatçılarından biri olarak seçilmiş, yurt içi sergilerine katılmıştı.
Sorularımızı sordukça tanıyorduk Nursel hanımı!
1997 - 1998 yılları arasında 2 kişisel sergi açan Nursel Hanım 2006 yılında İstanbul'a yerleşmiş ve “Renklerin Dansı”  isimli Sanat Atölyesi'ni kurmuştu.
Açmış olduğu atölyede yaklaşık 1 yıl Emre Emektar ile çalıştıktan sonra, M.Kemal Çetinel eşliğinde 3 yıl çalışmalarına devam etmiş ve kendini geliştirerek ders vermeye başlamıştı.

Acıbadem semtinde bulunan atölyesini ayrıca galeri olarak kullanmış ve farklı konseptlerde birçok sergi organize etmişti.

Bu süreçte yurt içi ve yurt dışı birçok sergiye de katılan Nursel Hanım “Bazen nerede olduğunu anlayabilmek için ilerlemen gerekir!” fikrini benimsediği 2010 yılında değerli ressam Kasım Koçak'la resim çalışmalarına başlayarak. Halen bu şirin ve güzel atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir…

Merak ettiğimiz diğer soruları da sizinle paylaşalım,

Günde kaç saat çalışıyorsunuz? 



0 comments :