Piyanist Gözde, Banka Kredisiyle Gittiği İtalya'da Dünya İkincisi Oldu




Adana'da 20 yaşındaki piyanist Gözde Gülce Dağhan, babasının bankadan çektiği kredi ile gittiği İtalya'daki 'Genç Piyanistler Yetenek Yarışması'nda dünya ikincisi oldu.

Adana'da 20 yaşındaki piyanist Gözde Gülce Dağhan, babasının bankadan çektiği kredi ile gittiğiİtalya'daki 'Genç Piyanistler Yetenek Yarışması'nda dünya ikincisi oldu.
Çukurova Üniversitesi Konservatuvarı Piyano Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Gözde Gülce Dağhan, 10-16 Mart tarihleri arasında İtalya'da Uluslararası Müzik Akademisi Don Matteo Colucci'de düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması'na katıldı. Öğretmen olan babasının bankadan çektiği 5 bin lira kredi ile masrafını karşılayıp İtalya'ya giden Dağhan, uluslararası müzik otoritelerinden eğitim alan 8 ülkeden 80 piyanistin katıldığı yarışmada 78 rakibini geride bırakarak dünya ikincisi oldu.
Bir hafta süren yarışmaya 15 günlük yoğun çalışmayla hazırlandığını belirten Dağhan, "Yarışmadan son anda haberim oldu. İnternet üzerinden başvurumu yaptım, çalınacak eserleri seçip, çalışmalara başladım. Ben yoğun bir şekilde hazırlanırken, babam da seyahat için gerekli işlemleri başlattı. Yarışmaya gidebilmek için tüm çabalarımıza rağmen sponsor bulamayınca babam bankadan 5 bin lira kredi çekti. Öylece gittik. Babam da bana eşlik edince çektiğimiz kredinin üzerinde bir miktar harcama yapmak zorunda kaldı" diye konuştu.
'TÜRKİYE'NİN İSMİNİ DUYURMAK HER ŞEYE DEĞER'
Dünyanın en önemli klasik müzik otoritelerinin jüri koltuğunda oturduğu yarışmada derece yapacağını aklına getirmediğini ifade eden Dağhan, yarışmaya katılan tek Türk piyanist olduğunu kaydetti. İtalya'daki yarışmanın bireysel anlamda katıldığı ilk uluslararası yarışma olduğunu belirten Gözde Gülce Dağhan, şunları söyledi:
"Daha önce 2002'de Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Mundi Cantant Şarkı Yarışması'na katılmıştım ve birinci olmuştuk ama o takım halindeydi. Türkiye'nin ve Türk bestekarının adının duyurulmasına katkıda bulunmak bile buna değdi. Şimdi kredi borcunu ödeyip, yeni yarışmalara hazırlanacağım.


0 comments :